Безработни без помощи ще ремонтират опожарените сгради в тополовградско
Безработни без помощи ще ремонтират опожарените сгради в тополовградско / netinfo
50 безработни лица, които от началото на 2008 г. ще отпаднат от социално подпомагане да бъдат ангажирани в отстраняването на последицити от пожарите в тополовградско.

Проектът е на Община Тополовград, която ще наеме безработни лица от трите села, които бяха поразени от огнената стихия- Радовец, Присадец и Филипово. Разработката е с продължителност 2 години и ще се реализира ако бъде одобрена за финансиране от социалното министерство.

Още два проекта на общините Свиленград и Ивайловград прие и ще изпрати за разглеждане и включване в Националния план за действие Постоянната комисия към Областния съвет по заетостта в Хасково.

Проект „Протегната ръка” в Ивайловград ще осигури 40-дневен курс на обучение на 15 безработни и стажуване в Домашен социален патронаж.

В Свиленград идеята е да бъдат подпомогнати в намирането на работа лица над 50 г. 10 безработни там ще бъдат включени в курсове за квалификация и грижа за откритите зелени площи в Обищината, а на по- късен етап ще стажуват в Общинското предприятие”Благоустройство и озеленяване”.