Арестуваха 4-ма след гонка на магистралата, хванаха и 19 мигранти

/ / арест / ThinkStock/Getty Images
Криминалисти от ОД на МВР-Хасково са задържали четирима мъже, подпомогнали чужденци да пребивават в страната ни в нарушение на закона. След получена информация за превоза на нелегални мигранти в района на АМ “Марица“ са проведени оперативни и заградителни действия от криминалисти от Хасково, Харманли и Димитровград.

Искат арест за хасковлия, превозвал нелегални мигранти

В 6:10 часа на магистралата в посока Пловдив е спрян лек автомобил „Мерцедес“, шофиран от 23-годишен харманлиец. Спътници са му били негов съгражданин на 22 г. и 21-годишен свиленградчанин. В хода на работата се оказало, че тримата са съпричастни към спрян микробус „Фиат“, следващ леката кола с водач 22-годишно момче от с. Бисер.

В товарния отсек на микробуса са намерени 19 чужди граждани между 13 г. и 26 г., самоопределящи се като афганистанци /16/ и пакистанци /3/. Дванайсетте непълнолетни момчета са предадени на Дирекция „Социално подпомагане“-Димитровград, а останалите са настанени в СДНВЧ-Любимец.

Шофьор уби 62-годишен на пътя към Кърджали

Четиримата българи са били задържани до 24 часа в РУ Димитровград, работата по документиране на престъпната им дейност продължава. В хода на работата срещу двамата водачи на автомобилите са стартирали и бързи производства, тъй като се е установило, че водача на микробуса управлява с наличие на тетрахидроканабинол, а шофьорът на Мерцедеса - без свидетелство за правоуправление в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото деяние.