Акция за детски дрехи, обувки и храни започва фондация Подари усмивка
Акция за детски дрехи, обувки и храни започва фондация Подари усмивка / DarikNews, архив

Временен пункт за събиране на дрехи, обувки и хранителни продукти открива от днес в офиса си димитровградската фондация „Подари усмивка“. Поредната благотворителна кауза на организацията е в подкрепа на деца и младежи от семейства в тежко социално положение и е свързана с международния ден за изкореняване на бедността 17 октомври, определен от общото събрание на ООН. Тогава ще е и финалът на дарителската кампания.

Молбата на организаторите е хранителните продукти да са в срок на годност, а дрехите и обувките да бъдат запазени, здрави и чисти. Ако са негодни за употреба или скъсани, по-добре ги оставете до някой кош за боклук, коментира председателят на фондацията Наталия Делчева.

След финала на акцията храните, дрехите и обувките ще бъдат сортирани по възрасти и раздадени на крайно нуждаещи се семейства. Нуждаем се от хора, които да помогнат за сортирането и подреждането на събраните дрехи и обувки, както и за разпределянето на част от тях, което отнема доста време. Към настоящият момент има около 20 деца, за които трябва да подготвим топли зимни дрехи и обувки. Ако имате желание да се включите, може да ни потърсите в офиса на бул. Раковски 16, да се свържете с нас на тел. 0885/779742 или чрез страницата на фондация „Подари усмивка” във Фейсбук, информира Наталия Делчева.