Адвокатско отсъствие отложи дело за отцеубийство
Адвокатско отсъствие отложи дело за отцеубийство / netinfo
Обвинените в отцеубийство близнаци Георги и Йонко Илчеви финтираха закона и успяха да постигнат отлагане на делото срещу тях. То бе насрочено за 14.00 часа днес, но единият от двамата им адвокати Димо Стоянов, който е в Канада, не успя да се върне за заседанието.

По ново правило, отсъствието му не е пречка за даване ход на процеса. В отговор на това подсъдимият Йонко направи изявление, с което се отказа от защитата на присъстващия в залата адвокат Рангелов. Така близнаците получиха ново отлагане на делото. Предишния опит за разглеждане на казуса им бе осуетен от отсъствието на главния свидетел Даурий Христов. Днес той бе доведен в залата принудително.

Припомням, Илчеви бяха арестувани след като баща им бе открит в микроязовир край града, мъртъв, със завързан бетонов блок около тялото .

По –рано днес окръжните магистрати не дадоха ход и на делото срещу Божидар Стойчев. Димитровградчанинът стреля по бременна жена, която оцеля, но загуби бебето си след инцидента миналото лято. Според обвинението, Стойчев дръпнал спусъка заради отмъщение, след като съпругът на пострадалата го измамил да продаде жилището си.