/ netinfo
61 178,93 лв. бяха събрани в дарителската кампания „Глътка въздух за Ади“, която стартира в Хасково на 6 декември миналата година за единайсетокласничката в езикова гимназия, отчетоха организаторите.
 

16-годишната Ади от Хасково се нуждае от спешна операция


17-годишната Адриана Андреева страда от Стеноза на главния бронх на белия дроб и спешно се нуждае от операция във Виена. Тя е насрочена за 11 януари, а Ади и майка й Даниела Иванова вече отпътуваха за Австрия. Часове преди това Адриана, която от 8 години е активен участник в хасковската младежка театрална школа, бе изпратена с благотворителното представление "Китка пиеси за Ади", като сама участва в 3 от откъсите. 
 

Китка пиеси за Ади преди операцията


21 530 лв. са направените до момента разходи - 19 600 лв. за операцията във Виена, 730 лв. за самолетни билети и 1200 лв. за последната биопсия на белия дроб. От семейството на Ади- поклон и огромна благодарност към всички, които помогнаха. Ако след приключване на лечението й в дарителската сметка останат средства, те ще бъдат преведени за друго нуждаещо се дете, увери майка й Даниела Иванова.