Димитровград, Открита тренировка
Димитровград, Открита тренировка / Дарик радио, Хасково
992 лв. за Ади събра снощи благотворителната инициатива на димитровградския спортен клуб по джудо и джу-джицу „Бугари“. Откритата тренировка по самозащита и груповата по крос фит с мотото „Сила за Ади“ води създателят на клуба и негов треньор Гочо Гочев, който е и главен инструктор на ОД на МВР-Стара Загора.

Димитровград, Открита тренировка
Дарик радио, Хасково

Инициативата организира балканският шампион по джу-джицу за младежи и състезател на 2018 г. в класацията на Българската федерация по джу-джицу Никола Балев, който е връстник на Ади, която е със Стеноза на главния бронх на белия дроб и спешно се нуждае от операция във Виена. Никола все още се възстановява от тежка контузия, която получи по време на европейското първенство в края на месец октомври, поради което не участва в демонстрацията.

Димитровград, Открита тренировка
Дарик радио, Хасково

Никола благодари на всички, които се включиха, на дарилите средства за 17-годишното момиче от Хасково, на заместник-областният управител Стефка Здравкова, която бе гост на събитието, както и на Община Димитровград, която предостави спортна зала „Младост“.

Димитровград, Открита тренировка
Дарик радио, Хасково

Веднага след приключване на тренировката парите в дарителската кутия бяха преброен и по електронен път преведени по дарителската сметка на Адриана Андреева.

Хасково, Флашмоб за Ади
Дарик радио, Хасково

По-рано вчера на площад „Свобода“ в Хасково коледен флашмоб събра също с благотворителен апел за Ади десетки ученици, деца и младежи. Организаторът Милена Налбантова от спортен клуб „Рона“ благодари на включилите се, както и на РУО-Хасково и общината за съдействието. От благотворителния базар на площада за час бяха събрани 400,15 лв.

Хасково, Флашмоб за Ади
Дарик радио, Хасково

Необходимите за операцията на Ади във Виена  14 000 евро бяха събрани за 12 дни в благотворителната кампания, която стартира на 6 декември. Останалите постъпления по дарителската сметка ще бъдат използвали за следоперативното възстановяване, а ако след това има остатък, той ще бъде дарен за лечение на друго дете, увери майката на Ади- Даниела. Тя благодари на всички, които са станали съпричастни и са се включили в благотворителната кампания по един или друг начин. Първоначално не вярвах, че парите за операцията ще се съберат толкова бързо, но сега вече знам, че има много, много добри хора с щедри сърца, коментира Даниела Иванова.

Хасково, Флашмоб за Ади
Дарик радио, Хасково

Операцията на Ади в клиниката във Виена е насрочена за 11 януари, съобщи още нейната майка.