460.29 лв. събра Рождественият базар в Димитровград. Продължава онлайн
460.29 лв. събра Рождественият базар в Димитровград. Продължава онлайн / Община Димитровград

 

Едва 460.29 лв. са събраните тази година средства от традиционните рождествени благотворителни базари, които димитровградската фондация „Подари усмивка” организира в навечерието на Рождество. 3 дни продължи разпродажбата на коледни сувенири и картички на централния площад „България” в Димитровград, а цените им бяха от 1 лв. до 12 лв. Събраните от продажбата им средства ще подпомогнат реализирането на проекта „Превенция на изоставянето на деца в институции” за самотни майки и многодетни семейства, при които има този риск, съобщават от фондацията.

В изработването на сувенири за базарите тази година се включиха както доброволци на фондацията, така и от Дневния център за деца с увреждания в Димитровград, които направиха красиви коледни венци, сувенири и картички. Тези, които не са изкупени в 3-дневния базар на площада в Димитровград, могат да бъдат откупени и онлайн. Албум със снимки на всяко от коледните изделия с посочена цена пусна на страницата си във Фейсбук за целта Фондация „Подари усмивка”. Надяваме се по този начин да се съберат още средства за каузата, коментира председателят Наталия Делчева.

Днес продължава и другата традиционна за организацията предпразнична инициатива „Коледа в кутия”. Кутии с подаръци от „Подари усмивка” днес ще получат 65 деца от ОДЗ „Лилия” и кв. Изгрев в Димитровград. Над 100 деца на семейства в нужда от община Димитровград, по списък, оформен от отдел „Закрила на детето" до 24 декември ще получат в домовете или детските заведения, които посещават, подаръци, осигурени от фондацията. Доброволците й вече организираха в ОУ „Ал. Константинов" тържество за деца със специални образователни потребности, след което гостуваха в ОДЗ "Пролет" и ЦДГ "Радост". В понеделник- 17 декември, ще посетят детските градини в селата Добрич, Горски извор и Ябълково.