438 лв. за Ники от димитровградското Хоро за хората
438 лв. за Ники от димитровградското Хоро за хората / Живка Тодорова

438 лв. за лечението на 16-годишната Ники от Хасково събра за по-малко от час димитровградското „Хоро за хората”, което тази неделя бе с благотворителен ритъм. Историята на ученичката от ПМГ в Хасково и нейната майка Росица, която я отглежда сама, след като баща й е починал, трогна не само жителите на областния център. Към кампанията за набиране на средства за лечението на момичето в Турция се присъединиха новоизбраният общински съветник в Димитровград Тоню Тонев и инициативата "Хора за хората" в Димитровград. Тонев апелира колегите му от новата местна власт в Димитровград също да дарят първите си заплати, които ще получат, като съветници.

438 лв за Ники от димитровградското "Хоро за хората"
netinfo

Инициаторите на "Хора за хората" благодариха на всички димитровградчани, които въпреки студеното време се включиха. "Благодаря ви, хора с големи сърца, показахте, че не сте равнодушни към болката на другите", каза ръководителят на читалището-инициатор "Христо Ботев 1902" Ирина Костадинова. Тя поясни, че още утре сумата ще бъде преведена по сметката на майката, тъй като семейството трябва спешно да замине за Турция, където предстоят изследвания и лечение.

438 лв за Ники от димитровградското "Хоро за хората"
netinfo

 

Това е шестата благотворителна кауза в помощ на болни хора, към която се присъединява "Хора за хората" в Димитровград. Следващата неделя - 8 ноември общоградското хоро ще започне в 16:00 часа.