4 дни празнува Хасково с бюджет от 55 000 лв.
4 дни празнува Хасково с бюджет от 55 000 лв. / DarikNews
4 дни празнува Хасково с бюджет от 55 000 лв.
66025
4 дни празнува Хасково с бюджет от 55 000 лв.
  • 4 дни празнува Хасково с бюджет от 55 000 лв.

Програмата за празниците на Хасково представиха на пресконференция от общината днес.  Тържествата за Деня на Хасково започват на 5 септември и ще продължат 4 дни - до 8 септември включително, когато е и кулминацията им.

Постарали сме се програмата да е разнообразна и в нея всеки от гражданите и гостите на града да намери по нещо за себе си, коментираха директорът „Образование, култура, младежки и социални дейности и спорт" на община Хасково Васил Несторов и главният експерт в дирекцията Венета Въжарска. При гласуван от местния парламент бюджет за тържествата в размер на 70 000 лв., разходите към момента са 55 000 лв., посочиха те.

4 дни празнува Хасково с бюджет от 55 000 лв
netinfo

Кадър от изложбата на Величка Атанасова "Тангра и градът"

Богатата и разнообразна програма включва спортни прояви, изложби, литературни четения и концерти. Сред акцентите са фотоизложбата с мото: „Тангра и градът", подготвяна в продължение на 4 години от хасковлийката, която от 13 г. живее в Париж Величка Атанасова, моноспектакълът на Дидо Мачев „Речта на селския крал", своеобразното лятно кино пред галерия „Форум", където ще бъдат прожектирани 20 късометражни комедийни филми от Академия „Каунь 2013", откриването на възстановената часовникова кула и церемонията „Почетен гражданин на Хасково".

И тази година програмата включва парад на ретро автомобили, лекоатлетически крос, състезания по приложно колоездене, футболен турнир и плувен маратон. В нея са включени всички успешни местни състави и оркестри. С оперетен концерт ще гостува Държавна опера-Пловдив, предвидени са концерти на: група „Тоника", Lexus, Били Хлапето, Михаела Филева, Вензи и група „Фондацията", в която са Иван Лечев (ФСБ), Кирил Маричков (Щурците), Дони, Славчо Николов (БТР) и Венко Поромански (ТЕ). На хасковска сцена ще гостуват още танцова формация „Петлите"-Бургас и музикално-хореографския спектакъл на Нешка Робева „Среща в споменът".

С подробности за програмата и подготовката й Васил Несторов и Венета Въжарска чуйте в приложения файл