35 фирми с приз от КРИБ за социално отговорен бизнес в Хасковско
35 фирми с приз от КРИБ за социално отговорен бизнес в Хасковско / DarikNews, Архив

35 фирми от област Хасково ще получат днес отличия от регионалната структура на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ). За втора поредна година тя организира номинации за приза „Социално отговорна компания- партньор на община”. 8 от 11-те общини в Хасковско са изпратили своите предложения. Инициативата на КРИБ тази година са подкрепили кметовете на Хасково, Димитровград, Минерални бани, Любимец, Харманли, Стамболово, Тополовград и Ивайловград. Официалната церемония по връчване на призовете е днес в Хасково.  Официални гости ще бъдат министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, заместник- председателят на КРИБ инж. Светослав Глосов, областният управител Кадир Исов, кметове на общини и председатели на общински съвети, ръководители на регионални и общински държавни структури в област Хасково, информира регионалният представител на КРИБ Стефан Димитров.

Идеята е да насърчаваме компаниите успоредно със стремежа им да развиват конкурентен и печеливш бизнес да  допринасят и за развитието на общината, на чиято територия работят, коментира Стефан Димитров. Критериите за оценяване са свързани с корпоративната политика по социализацията на компанията и нейното вписване в обществения живот чрез включване на обществено-значими проекти на местната и националната власт. Сред тях са благоустройство и развитие на общината, програми за благотворителност, спонсорски, инвестиции в общината, инфраструктура, здравеопазване, образование, спорт и култура, платени данъци и такси, не на последно място- грижата за подобряване условията на труд и развитието на човешкия ресурс в самата компания, припомни той.

30 бяха наградените миналата година фирми от региона, чиито представители получиха първите годишни награди за социално отговорен бизнес. Номинираха ги от 6 общини в региона, като най-много- 8 фирми, бяха от Хасково.