15-годишната Саня спешно се нуждае от помощ
15-годишната Саня спешно се нуждае от помощ / Архив на семейството

15-годишната Саня Станимирова от Харманли е с терминална бъбречна недостатъчност и спешно се нуждае от спешна трансплантация на бъбрек, която ще се извърши в Турция. Няма никакво време за чакане, тъй като е с поддържаща хемодиализа през ден.

Донор ще бъде нейната майка Славейка Чанакова, но ако изследванията в Турция покажат и най-малката несъвместимост, ще се пристъпи към кръстосано донорство.  Необходимата сума за трансплантацията е 30 000 долара, като с допълнителни такси, изследвания и придружаващата жизненоважна диализа, стига до над 70 000 лв. Ако се наложи кръстосана трансплантация, то това ще коства още 5 000 долара. Досега в дарителски акции са събрани 26 000 лв.

15-годишното дете има една мечта- да посрещне 16-ия си рожден ден не в центъра за детска хемодиализа в София, а с приятели в родния си град.

15годишната Саня спешно се нуждае от помощ
netinfo

„Всички деца, които бяха на диализа в центъра в София заедно със Саня, вече претърпяха трансплантации и имат пълноценен живот. Моля се добри хора да помогнат и на моето дете да живее пълноценно“, разказва през сълзи майка й Славейка. От година и половина тя и Саня са на квартира в София, тъй като само там правят детска диализа. Болестта ги връхлита неочаквано преди 2 години.

Банковата сметка за дарения е:

 

BG14UNCR 7000 1522 615 220

Уникредит Булбанк