10 пласьори в ареста след 4-месечна полицейска спецакция, конфискувани са около 55 грама наркотици
10 пласьори в ареста след 4-месечна полицейска спецакция, конфискувани са около 55 грама наркотици / netinfo

Организирана група за разпространение на наркотици са разбили при съвместна операция служители от Главна дирекция “Противодействие на престъпността”- сектор “Наркотици” и полицаи от Хасково и Стара Загора, съобщават от МВР. Групата, която е действала на територията на Пловдив, Хасково, Стара Загора и Бургас е наблюдавана повече от 4 месеца.

На 1 август е обискирано жилището на 26-годишна жена от Стара Загора. В дома й са намерили и иззели 0,5 грама марихуана. В апартамента са арестувани и четирима мъже, сред които и 36-годишен симеоновградчанин и една жена. У мъжа от Симеоновград са открити четири таблетки метаамфетамин, две пликчета с около 6 грама марихуана и около 40 грама амфетамин.

По същото време в жилището на друга жена от Стара Загора, криминалистите са намерили и иззели кутийки от компактдискове и от филм за фотоапарат, по които е имало следи от амфетамин. Пликче с 3 грама амфетамин е открито и в чантата на собственичката на апартамента.

На територията на Хасково служителите на реда са арестували още трима членове на групата- 20-годишен хасковлия, 29-годишен от Харманли и 40-годишен симеоновградчанин.

При обиските полицаите са намерили и иззели още преправено бойно оръжие със заличени номера и боеприпаси.

Наркоразпространителите са задържани за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство в Окръжна прокуратура -Хасково. Работата по случая продължава.