Временни ограничения на движението заради шампионата по автомобилизъм
Временни ограничения на движението заради шампионата по автомобилизъм / Дарик Габрово, архив

Трети кръг от националния шампионат по автомобилизъм - планинско състезание „Узана 2012", ще се проведе този уикенд, 23 и 24 юни, в к.к. Узана край Габрово.

В тази връзка, през двата дни, се налагат временни ограничения на движението на моторни превозни средства в Габрово и околността. В събота, 23 юни, от 9.45 до 12.30 часа ще бъде забранено движението на автомобили през пл. „Възраждане" и бул. „Априлов" в участъка от Областна управа до Централна поща. Ограничението важи и за градския транспорт.

След приключване на техническия преглед, автомобилите, които ще участват в проявата, ще се придвижат организирано до старт линията край бившето училище „ Д-р Тота Венкова". Групата ще бъде водена от пилотен полицейски екип, с чиито сигнали и указания останалите участници в движението трябва да се съобразяват.

От 14 часа до приключване на официалната тренировка в три манша - около 18 часа, ще бъде затворен участъкът от бившето училище „Д-р Тота Венкова" до к.к. Узана. Същата отсечка ще бъде затворена и на следващия ден, 24 юни, неделя, за времето от 9 до около 14 часа когато ще завърши шампионатът.

  

Община Габрово призовава гражданите да спазват обществения ред и да не предприемат действия, които биха застрашили тяхната безопасност или тази на състезателите, преди, по време и след провеждане на тренировките и състезанието. Желателно е зрителите да пристигат по-рано от обявения начален час, за да имат възможност да си изберат подходящи места преди подходите към трасето да бъдат затворени.

Препоръчва се на публиката да се разположи на високи скатове, където евентуални инциденти не биха засегнали зрителите. Родителите са длъжни да упражняват непрекъснат и строг контрол над децата си. Забранено е преминаването през трасето, заставането от външната страна на завоите, както и на обозначените с полицейска лента места. Спирането на движението и поставянето на временна маркировка ще се регулира от полицията.

Община Габрово апелира към всички, които ще посетят к.к. Узана в почивните дни, да направят необходимото, за да опазят природата в района чиста.