Време е да спрем да се делим и да започнем да се обединяваме
Време е да спрем да се делим и да започнем да се обединяваме / 100 вести

"Време е да спрем да се делим и да започнем да се обединяваме", казва в интервю за вестник "100 вести" Тошко Тодоров, председател на ПП АБВ в област Габрово.

"Вече 26 години в България само се делим. За това време не съм видял и най-малката наченка, да започнем да се сдружаваме. И тъй като на 19 февруари отбелязваме годишнината от обесването на Васил Левски, не бива да забравяме, че негов е призива „Да се обединиме, братя!“. Само с дружни усилия можем да променим съдбините си".

В друго интервю изданието разкрива чия е идеята за закриване на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГД БОП) в Габрово.

"Аз предложих закриването на БОП", заявява шефът на службата главен комисар Ивайло Спиридонов.

"Мястото на ГД БОП винаги е било в МВР! Лично за мене, една чисто полицейска структура няма какво да прави в една контраразузнавателна. Двете имат различни дейности, начин на работа и т. н. Сега е на мястото си!"

Разширен материал от посещението на главен инспектор Ивайло Спиридонов може да чуете в програмата на Българското национално Дарик радио за регионите на Габрово, Велико Търново и Русе днес след 10:00 часа.

В Трявна съдават сдружение на хотелиери и ресторантьори, пише изданието. Отново в Трявна изграждат етнографски комплекс на закрито на мястото, където е била леярната на завод "Трема".