Вокалните групи, които ГЕРБ-Габрово подпомогна се завърнаха с награди от Фестивала на инвалидите
Вокалните групи, които ГЕРБ-Габрово подпомогна се завърнаха с награди от Фестивала на инвалидите / Дарик Габрово, архив

Двете габровски вокални групи - „Незабравка" от Дневния център за стари хора с ръководител Митко Маринов при читалище „Априлов-Палаузов и „Надежда" при Дружеството на инвалидите и Читалище „Габрово" с ръководител Стефка Карапенева, се завърнаха с два плакета, с един златен, два сребърни и един бронзов медал, както и диплом за първо място от Петия републикански многожанров фестивал за хора с увреждания в Перник.

Вокална група „Незабравка" грабна бронзов медал, а Радка Бойнова от групата взе Диплом за първо място за солово изпълнение. Гинка Минчева, също от „Незабравка", получи златен медал за художествено слово - лично творчество.

От вокална група „Надежда" мъжкият дует - Цветан Костов и Минчо Минчев, и Трио жени - Пенка Николова, Цветанка Велева и Верка Милева,  взеха сребърни медали, Пенка Гатева беше удостоена с най-високото отличие - „плакет" за лично творчество, а самата вокална група „Надежда" получи също най-престижната награда на фестивала - „плакет" за хорово изпълнение.

Във фестивала участваха 120 състава с над 1600 участници от България, Македония, Сърбия и Гърци.

Участието на двете габровски групи стана възможно и благодарение на подкрепата от ГЕРБ-Габрово, които подпомогнаха покриването на част от разходите им. Благодарни за помощта двете групи се завърнаха с подарък за организационния секретар на ГЕРБ-Габрово Хилда Цвъркалева и благодарствено писмо, в което се казва: „Няма подходящи думи, с които бихме изказали нашата голяма благодарност за помощта, която получихме от вас.  Проявеното към нас внимание и мисълта, че не сме забравен ни дават сили и вяра в бъдещето".