БЧК
БЧК / DarikNews.bg

Българският червен кръст в Габрово се обърна към жителите на общината с призив  за повишено внимание при контактите с лица, които се представят за служители или доброволци на организацията.

В последните дни зачестяват опитите за измама, в които различни лица, от името на БЧК, обещават на гражданите, че ще им доставят твърдо гориво за отопление, или че ще им дадат помощи – „пари на ръка“.

Позабравена схема за измами отново проработи

БЧК – Габрово категорично се разграничи от тези, които използват името на най-значимата хуманитарна организация за извършване на подобен род престъпления.

Фокусник с ловки ръце, измами служителка в обменно бюро

Българският червен кръст изпълнява основните си дейности в подкрепа на различни уязвими групи от обществото, но намесването името на организацията в несвойствени за нея функции, като предоставяне на твърдо гориво за отопление или раздаване на пари „на ръка” на социално слаби граждани, е недопустимо от морална гледна точка, казват от организацията и предупреждават хората да не им предоставят възможност да  записват данни от личните им карти, дебитни карти или други документи, съдържащи лични данни.

Доверчива жена "изпищя" с хилядарка

Мнима монахиня опита да измами собственик на фирма в Габрово

Мъж опита да измами банка в Габрово с 350 000 лева