Валерия Лозанова стана лауреат на Фондация Димитър Бербатов
Валерия Лозанова стана лауреат на Фондация Димитър Бербатов / www.sport-gabrovo.com

Красивата габровска шампионка по киокушин Валерия Лозанова намери място сред „Успелите деца на България” от Клуб 2014 на Фондация „Димитър Бербатов“, съобава www.sport-gabrovo.com.

За седма поредна година футболистът на „Монако“ и едноименната му фондация наградиха най-добрите постижения на подрастващи български таланти в три области - наука, изкуства и спорт.

От близо 2500 деца бяха избрани 30 финалиста в трите категории и три възрастови групи – I - IV клас, V - VIII клас и IX XII клас. Журито определи европейската и двукратна световна шампионка по киокушин при девойките младша възраст за лауреат в областта на спорта в групата V - VIII клас и тя получи своята награда, във вид на статуетка със символа на фондацията - дете, протегнало ръце към звездите, лично от Димитър Бербатов.

Като едно от успелите деца на България Валерия спечели и едногодишна стипендия. Церемонията по връчване на наградите се състоя в The Residence Exclusive Club, а водещ на събитието беше актьорът Захари Бахаров.

От 20 декември 2014 г. до 15 февруари 2015 г. по установен ред постъпваха номинации за децата с постижения в различни сфери. Журито заседаваше и оценяваше всички номинации през месец май.

В областта на спорта експертите бяха Едуард Папазян, който оглавява отдел Спорт на вестник „24 часа“, председателят на асоциацията на спортните журналисти Найден Тодоров и Димитър Бербатов. В журито бяха също Димитрина Ходжева – изпълнителен директор на неговата фондация и Мария Гергова-Бенгтсон – управляващ директор на агенция „Юнайтед Партнърс“.

Целта на годишните награди „Успелите деца на България” е да отдаде дължимото на децата, спечелили със своя талант и труд призови отличия на различни конкурси през изтеклата година и да стимулира тяхното развитие.

Проектът възпитава в уважение към успеха, основан на талант и усилия, в усърдие, целеустременост, желание за изява и самоусъвършенстване, както и в отношение към филантропията.

Проектът “Награди за успелите деца на България” традиционно се осъществява със съдействието на Министерството на образованието и науката и на Асоциацията на българските училища в чужбина.