В Дряново обществеността за първи път избира Спортист на годината
В Дряново обществеността за първи път избира Спортист на годината / Община Дряново

На тържествена церемония в Ритуалната зала на Община Дряново бяха обявени имената на 10-те най-добри спортисти на Дряново за отиващата си 2013 година. Събитието е традиция от 1971 година насам, като дава приз и за най-добър треньор. Изборът се прави от Общинската спортна комисия в Дряново.

За първи път тази година регламентът бе допълнен с възможността дряновската общественост сама да определи своя спортен фаворит. На официалния си сайта Община Дряново публикува анкета с имената на спортистите, в която дряновци сами посочваха своя избраник. Същата възможност (попълване на анкетата) предостави и местната медия - в. „Дряново News”. За първи път първенците категориите спортист и треньор са трима.

Най-достоен, заради постиженията си на състезател към Спортен клуб по ориентиране „Бачо Киро 94” и заел първо място в десетката тази година е Стефан Михайлов.

За първи сред предложените за награда треньор на 2013 г. бе избран треньорът по спортно ориентиране Добри Стоянов Добрев (номиниран от СКО „Бачо Киро-94”).

8-годишният Димитър Пенчев от Тенис клуб „Кристи” се оказа изборът на дряновската общественост (събрал 717 гласа) за спортист номер едно на 2013 г. Младият състезател е на тенис корта от 6-годишен.

Всеки спортист в десетката бе награден с аплодисментите на публиката, с грамота от кмета на общината д-р Иван Николов, специално изработена „Златна карта” за едногодишен безплатен достъп до фитнеса в Спортната зала на Дряново и парична премия. Само първите трима, посоченият за треньор на 2013 г. и събралият най-голяма подкрепа сред обществеността спортист бяха удостоени и със специално изработени купи.

Церемонията по награждаването започна с поздрав към първия, отзад напред в десетката и така до върха. На достойното трето място и с купа освен всички други награди бе отличена националната състезателка по планинско бягане и нееднократен спортист № 1 на Дряново - Маринела Нинева. На една позиция от първото място бе класиран Стоян Тевекелев от Клуба по лека атлетика „Локомотив”, който също е част националите ни по планинско бягане.