Убиец от Угърчин напада в Габрово
Убиец от Угърчин напада в Габрово / DarikNews.bg

Убиец от Угърчин напада в Габрово, с това заглавие ни посреща вестник "100 вести" днес. "Направи 2 грабежа за 2 месеца, почти удуши втората си жертва - 81-годишна габровка, жената оцеля като по чудо", уточнява подробности изданието. В разстояние на два дни габровският Окръжен съд произнесе две ефективни присъди срещу 44-годишния Т. А. от Угърчин – и двете за грабежи в Габрово тази пролет.

Мъжът е рецидивист – с много присъди, между които и за убийство. Първият грабеж извършил на 18 февруари т. г. около 21:00 часа - 21:30 часа в района на Шиваров мост в Габрово. Пребит и ограбен е 68-годишен човек. Вторият грабеж Т. А. направил на 22 април т. г. късно вечерта. Промъкнал се в къщата на самотна 81-годишна жена от Габрово. За да взема малка сума пари, той я душил. Подробности може да бъдат намерени във водещата статия на "100 вести".

Въпреки индикациите в края на юни спрените евросредства по ОП „Околна среда“ ще бъдат пуснати от ЕК, до средата на юли все още няма яснота каква ще бъде съдбата на проектите по тази оперативна програма. Докъде са стигнали двата големи габровски проекта, свързани с Водния цикъл и Регионалната система за управление на отпадъци, докога ще стигнат наличните средства, има ли опасност от спиране на работата по тях са въпросите, които габровски медии зададоха на кмета на Габрово Таня Христова. Отговорите са публикувани като интервю в изданието. Заглавието е "Принудени сме да живеем и работим в динамична и често - неясна среда".

Още едно голямо интервю с кмет може да се прочете в "100 вести" днес. То е с д-р Иван Иванов, кмет на Севлиево. "Политическите трусове в държавата се отразява отрицателно върху работата на общините", казва той.

Цветан Василев никога не е искал да се среща с френския посланик, става ясно от публикация във вестника. Тя е по повод изявление на  Ксавие Лапер дьо Кабан по БНТ.