Тържествата на Шипка, жертви на пътя, спомени за Невена, теми от 100 вести
Тържествата на Шипка, жертви на пътя, спомени за Невена, теми от 100 вести / netinfo

„Нека работим достойно, нека действаме мъдро, нека надграждаме по пътя на националния идеал на българите", тези думи на Росен Плевнелиев, президент на България са извадени като заглавие на вестник "100 вести" днес. Те бяха казани по време на Националните чествния на Шипка.

„Свободата не слиза при народа, народът трябва да се изкачи при Свободата“, цитира думите на Симеон Радев в Габрово в пламенното си слово на тържествената заря-проверка по повод 136 години от Августовските боеве на Шипка в петък председателят на Народното събрание Михаил Миков.

Четири жестоки катастрофи с три жертви станаха в съботния ден, с това заглавие изданието не пропуска да отчете статистиката от "черната събота". Край Севлиево, близо до село Поповци - случаите завършват фатално. При други две катастрофи има ранени.

Дикран Балабанян събра в прекрасната си къща в Иглика познати и приятели, за да почетат Невена Коканова. Селото, наричано от местните със старото си име Чомаците, стана известно със заселилата се в него кинозвезда, която прекара последните 15 години от живота си в реставрирана стогодишна къща. Това анучаваме още от първа страница на вестника.