Тримата задържани за производство на дрога в Парчевци вече са на свобода
Тримата задържани за производство на дрога в Парчевци вече са на свобода / 100 вести

Темите от вестник "100 вести" днес:

Тримата задържани за производство на синтетична дрога в габровското село Парчевци вече са на свобода, сочи проверка на вестник „100 вести“. Разследването срещу тях обаче продължава и се води по чл. 354 а, ал. 1, чийто текст гласи:

„Когато предмет на престъплението са прекурсори или съоръжения, или материали за производство на наркотични вещества, или техни аналози, наказанието е лишаване от свобода от три до дванадесет години и глоба от двадесет хиляди до сто хиляди лева“.

37-годишен габровец получи условна присъда за причинената от него тежка катастрофа с един убит и двама осакатени на пътя Ниш-Белград. Случаят е от есента на 2013 г., но получи първо съдебно решение преди ден – на 27 април т. г. Габровецът е наказан с 3 години лишаване от свобода, условно, с 5 години изпитателен срок. Съдът постанови и отнемане на шофьорската му книжка за 3 години.

63-годишен шофьор от дряновското село Славейково блъсна 10-годишно момче на сигнализирана пешеходна пътека в района на училище „Райчо Каролев“ в квартал Лъката, Габрово. Пострадалото момче е настанено за наблюдение в МБАЛ - Габрово с охлузни рани по главата и по левия крак, без опасност за живота.