Община Габрово:
Община Габрово: / Снимка на автобус модел SOR NBG 12: Илюстративна

От 10 до 13 юни трима представители на Общински пътнически транспорт – Габрово ще преминат специализирано обучение в завода производител за експлоатация и сервизно обслужване на автобус модел SOR NBG 12. По време на обучението ще им бъдат предоставени специализирани сервизни инструменти и диагностика за модела. Тази информация разпрониха от пресцентъра на местната администрация. 

Община Габрово има намерение да закупи 10 употребявани автобуса на метан

От там допълват, че в изпълнение на поетия ангажимент за по-ранна доставка, трите нови автобуса ще бъдат представени в КАТ за регистрация на 17.06.2019  г. Всички разходи по обучението и транспортирането на автобусите са за сметка на изпълнителя - чешката компанията СОР ЛИБХАВИ ООД.

Превозните средства ще започнат да изпълняват курсове на терен, веднага след регистрацията и предоставянето им на оператора. Автобусите ще бъдат с преобладаващ зелен цвят в съответствие с тяхната екологичност.

Извънреден преглед на цялата техника заради автобуса с падналата гума

Договорът за доставката на първите 3 броя нови 12 метрови CNG автобуси беше подписан от кмета на Габрово Таня Христова и експортния мениджър на компанията производител инж. Йиндржих Худи, в присъствието на посланика на Република Чехия в България Душан Щраух в края на миналата година.