Община Габрово
Община Габрово / Община Габрово има намерение да закупи 10 употребявани метанови автобуса
Община Габрово има намерение да закупи 10 употребявани метанови автобуса. Цената им е 500 000 лева, които ще бъдат осигурени от постъпленията в местната хазна. Предложението вече се подготвя от администрацията, стана ясно от информация, разпространена от пресцентъра на институцията. Ако бъде одобрена идеята, метановите автобуси втора употреба ще бъдат доставени в началото на следващата година. 

Започва модернизацията на обществения транспорт в Габрово
 
От пресцентъра на Община Габрово коментираха, че администрацията работи по няколко процедури за доставка на 34 броя автобуси за обслужване на линиите на градския транспорт.

„При пазарни цени от около половин милион лева за един нов автобус с двигател с вътрешно горене или малък градски автобус на ток и почти два пъти повече за дванадесет метров автобус на електричество, за съжаление, не всички необходими превозни средства могат да бъдат фабрично нови. Въпреки това, до началото на следващото лято се очаква да бъдат доставени 14 броя чисто нови автобуси, от които 3 броя дванадесет метрови на природен газ, 3 броя електрически дванадесет метрови и 8 броя електрически с дължина до 9 метра.”

За модернизиране на градския транспорт ще бъдат закупени 14 нови автобуси, които отговарят на европейските норми за вредни емисии от двигателите. Това съобщиха през ноември 2017 година от Община Габрово, при стартирането на проекта „Развитие на устойчив градски транспорт на град Габрово“.

Таня Христова: Този проект е най-значимият, който Община Габрово реализира през втория програмен период

Становището на Община Габрово е, че е много важно да се осигурят и резервни автобуси, които да се използват когато някое от наличните превозни средства, поради повреда, временно излезе от строя.
 
До началото на зимния сезон ще бъдат купени и автобуси от столицата, за които от администрацията уверяват, че са добре поддържани.

„Целта е да се ограничат в максимална степен пропуските при изпълнение на линиите в зимния сезон, когато автобусите дефектират много по-често”, твърдят от Община Габрово.