Модерен обществен транспорт в Габрово
Модерен обществен транспорт в Габрово / DarikNews.bg
Церемония по откриване на строителните работи, свързани с проект „Развитие на устойчив градски транспорт на град Габрово“, ще се състои от 12:00 часа в района на предгаровия площад „Марсел де Бископ“. В първата копка ще се включат кмета на общината Таня Христова и представители на местното дружество, което е избрано за изпълнител на този обект.

Повече от половината габровци вървят пеш, само 5% използват градския транспорт

Преди това, от 10:30, в Ритуалната зала на Община Габрово, ще бъдат представени дейностите от мащабната разработка за подобряване на транспортната инфраструктура и по-високо качество в обслужването на пътниците.

Проектът за интегриран градски транспорт на Габрово е внесен за оценка

Проектът стартира през месец юли тази година. Чрез него автопаркът на общинския превозвач ще бъде обновен с 14 нови автобуса, на всяка спирка ще има система, която информира за графика на автобусите, пет от най-натоварените кръстовища ще са с нов режим на светофарите. Подлезите до Дома на хумора и до Автогарата ще се ремонтират, на предгаровия площад ще има кръгово кръстовище, спирка „Рачо Ковача“ до моста Игото ще бъде преустроена в „джоб“.

Общата стойност на проекта е 13 430 540,62 лв., от които собственият принос е в размер на 4 430 540,62 лв. Срокът за изпълнение на договора е 36 месеца.