Три месеца затвор за шофиране в нетрезво състояние
Три месеца затвор за шофиране в нетрезво състояние / netinfo
Три месеца затвор за шофиране в нетрезво състояние получи 26-годишният Мирослав Георгиев от Габрово. Окръжният съд потвърди присъда на Районния съд, постановена в края на ноември миналата година, с която Георгиев е осъден на 3 месеца лишаване от свобода за шофиране с концентрация на алкохол в кръвта 3,50 на хиляда.

Първоинстанционният съд е признал Георгиев за виновен в това, че на 11 май миналата година, около 1,15 ч., по ул. „Николаевска” в Габрово е управлявал мотопед „Балкан” с 3,50 промила алкохол, установено по надлежния ред. Районният съд е привел в изпълнение наказание от 3 месеца затвор, което да бъде изтърпяно от подсъдимия при първоначален общ режим, тъй като престъплението е извършено в изпитателния срок на негово предишно условно осъждане за кражба от жилище.

Въззивният съд е счел, постановената присъда е обоснована и законосъобразна. Освен това извършеното от подсъдимият престъпление е със завишена степен на обществена опасност предвид зачестилите случаи на такова поведение.

Решението на Габровски окръжен съд е окончателно и не подлежи на касационно обжалване или протест.