Три изкушаващи заглавия в четвъртия ден от София Филм Фест в Габрово
Три изкушаващи заглавия в четвъртия ден от София Филм Фест в Габрово / София Филм Фест

Четвъртият  ден на София Филм Фест  – 13 юни (събота) ще предложи на публиката в Габрово три изкушаващи заглавия.

Първото е с начален час 16:00 часа, когато зрителите ще гледат филма на унгарския режисьор Кондрел Мундруцо -„Белият бог”, носител на наградата в секцията „Особен поглед” от фестивала в Кан ‘14 и най-симпатичната награда от един от най-авторитетните фестивали в света - „Кучешката палма”, присъдена на две от 250-те четирикраки звезди.

Сюжетът на „Белият Бог” е сюрреалистичен и предизвикателен.

В подкрепа на чистото родословие на кучетата нов закон въвежда тежък данък на смесените породи. Собствениците започват да изоставят кучетата си и скоро приютите се препълват. 13-годишната Лили прави всичко възможно, за да защити своя любимец Хаген, но в крайна сметка баща й го изгонва на улицата.

Хаген и симпатичната му господарка отчаяно се търсят един друг, докато един ден Лили губи надежда. Опитвайки се да оцелее, бездомният Хаген разбира, че не всеки човек е най-добрият приятел на кучето.

https://www.youtube.com/watch?v=tQh_u484oSw

Точно в 18:30 часа ще гледаме „Солта на земята” – филм на режисьора Вим Вендерс и Жоао Рибейро Салгадо, с номинация за „Оскар” за документален филм, със специална награда на журито и с наградата на Екуменическото жури в програмата „Особен поглед” на Кан 2014.

Три изкушаващи заглавия в четвъртия ден от София Филм Фест в Габрово
netinfo

Документалният портрет на фотографа Себастиао Салгадо, чието творчество разкрива неотслабваща вяра в човешката цивилизация, е представен чрез дългогодишната му кариера като фотожурналист.

През последните 40 години Салгадо обикаля континентите, следвайки непрестанно променящото се човечество. Той става свидетел на някои от най-важните събития от близката ни история: международни конфликти, глад и изселване.

Покъртителните му снимки на човешки трагедии са представени из целия свят. Животът и работата на Себастиао Салгадо са представени от сина му Жулиано, който го придружава при последните му пътувания, и от Вим Вендерс, който също е фотограф и любител на черно-белите снимки.

https://www.youtube.com/watch?v=8bquUtXH7lE

В 20:30 часа идва ред на „Водачът”, режисиран от любимеца на зрителите Томи Лий Джоунс.

Три изкушаващи заглавия в четвъртия ден от София Филм Фест в Габрово
netinfo

31-годишната Мери Бий Къди живее сама в силно религиозно градче в Средния запад. Тя получава задача от своята църква да придружи на изток три жени, които са изгубили разсъдъка си.

На път от Небраска към Айова, където тези жени най-накрая ще намерят подслон, Мери Бий спасява живота на престъпника Бригс.

Той се съгласява да й помогне в мисията, като ги преведе през снежни бури и опасни срещи със заселници, индианци и тежкия живот в граничните територии.

https://www.youtube.com/watch?v=CHDNXMsEIVQ