Тежка загуба за „Янтра Габрово“
Тежка загуба за „Янтра Габрово“ / http://fcyantragabrovo.com/

Тежка загуба допусна мъжкият отбор на „Янтра Габрово“. В среща от шестия кръг на първенството в Северозападната „В“ аматьорска футболна група съставът отстъпи с 0:5 от „Видима Раковски“ (Севлиево) и записа втора загуба у дома и общо пета от началото на сезона. Това съобщава официалният сайт на клуба - http://fcyantragabrovo.com.

Домакините играха добре тактически през първата част. Габровските футболисти пресираха противника в неговата половина, опитваха се да стоят близо до съперниците си и не позволиха на гостите да разиграват свободно топката. Така в първите 35 минути на терена властваше битката, а опасни ситуации пред двете врати почти липсваха. Франк Обен направи едно хубаво влизане от дясно и центрира успоредно на голлинията, но нямаше негов съотборник, който да засече топката. Митко Пантев пък блокира едно опасно нахлуване на Емил Гиев в наказателното поле и имаше още няколко важни намеси. Всичко се развиваше добре до 37-та минута. Тогава Ивайло Илиев и Ивайло Христов бяха разминати от Гиев, който проби от ляво и центрира в наказателното поле. Ивайло Тодоров изпусна Христо Кирев и крилото засече от въздуха за 0:1. Попадението смути домакините и малко по-късно Митко Пантев направи страхотно спасяване, след удар с глава на Иван Велев, за да запази минималният пасив преди почивката.

Каквито и планове да е имал треньорът Емил Георгиев за втората част, те се разбиха само 30 секунди след подновяването на играта. Добро двойно подаване елиминира четирима бранители на „Янтра“ и Кирев за втори път порази вратата на домакините – 0:2. Габровският отбор се опита да опонира още двайсетина минути, но в 69-та всичко рухна. Грешка на играещия треньор Георгиев позволи на Алекс Манолов да изскочи сам срещу Пантев и резултата стана класически – 0:3. От там до края гостите поеха изцяло инициативата и резонно стигнаха до още две попадения. В 78-та минута, след центриране от корнер и заучена комбинация, Стойчев остави Стефан Крачунов без опека и последният реализира хубав гол с глава за 0:4. В 88-та минута Пламен Кожухаров стреля силно, Пантев отрази удара му, но беше безпомощен при добавката на Велислав Денчев, който фиксира крайното 0:5.

Силните изяви на габровския страж предотвратиха още по-изразителна загуба, а едно попадение на „Видима“ беше отменено заради засада. Любопитна ситуация имаше и в 74-та минута, в която топката срещна ръката на Ивайло Христов в наказателното поле, след центриране от пряксвободен, и реферът Никола Атанасов посочи бялата точка, но след това видя вдигнатия флаг на асистента си и маркира засада. „Янтра“ отправи само един опасен удар към вратата на „Видима“, чрез Даниел Дочев в 80-та минута, който вратарят на севлиевци Мирослав Григоров успя ефектно да избие.

Дебют с екипа на „Янтра Габрово“в Северозападната „В“ група направиха Александър Маринов и Ивайло Иванов, които записаха игрови минути през втората част.