Теодосий Спасов ще свири в Габрово
Теодосий Спасов ще свири в Габрово / darikradio.bg

Концертът „Дунавско братство" на Теодосий Спасов, организиран от Унгарския културен институт при Посолството на Унгария у нас, в Габрово ще е в клуб „Сопрано" на 9 март.
Меломаните ще могат да чуят пресечните точки на българската и унгарската музика, пречупени през джаза и с елементи на класика.

Заедно с виртуозния български кавалджия ще свирят Пейо Пеев - гъдулка и струнни инструменти, Никола Паров - струнни инструменти, Михай Борбей - саксофон и духови инструменти, Миклош Лукач - цимбал, Андраш Деш - перкусии и ударни инструменти, и вокалистка Агнеш Херцку.

Музикалното пътешествие „Дунавско братство" започва на 9 март от Габрово и ще премине през Велико Търново, Варна, Шумен, Сливен, Стара Загора, Пловдив и ще завърши в София на 16 март.

Периодът на концертите е свързан с Националния празник на България - 3 март и с Националния празник на Унгария - 15 март. Инициативата е и в чест на 135-та годишнина от рождението на унгарския композитор Бела Барток - 25 март. В музикалната програма е включена модерна обработка на негова композиция.