Температурите падат
Температурите падат / Дарик Габрово, архив

В събота преди обяд на места, главно в Източна България ще превалява слаб сняг, но до вечерта валежите ще спрат. Ще духа вятър от запад-северозапад, в Източна България - от север-северозапад, който преди обяд все още ще е умерен и временно силен, но с тенденция до края на деня чувствително да отслабне. Минималните температури ще са между минус 5° и 0°, максималните - между 1° и 6°.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще се повишава.

Над планините облачността ще е значителна, с по-съществени разкъсвания привечер над планинските масиви в Западна България. В Рило-Родопския масив и източната половина на Стара планина ще продължи да вали сняг, но до вечерта валежите ще спират. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Температурите ще продължат да се понижават и максималната на височина 1200 м ще бъде около минус 2°, на 2000 м - минус 7°.

Над Черноморието облачността ще е значителна, със слаби превалявания, по крайбрежието от дъжд. Ще духа предимно умерен вятър от север. Максималните температури ще са 5°-6°. Температурата на морската вода е 9°, вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.