Съдът сваля опасен климатик след публикация на вестник 100 вести
Съдът сваля опасен климатик след публикация на вестник 100 вести / 100 вести

Бърза реакция по повод публикация във вестник "100 вести" от вчера. Днес от съда отговарят:

"По повод публикациите във вестник „100 вести” от 28 януари и запитването на г-жа Ружа Любенова за инциденти, при които са пострадали двама граждани след удар във външно тяло на климатик, монтирано на фасадата на Съдебната палата на пл. „Възраждане” 1 в Габрово, Ви информираме за след- ното: Проверката във връзка с настъпилите инциденти установи, че въпросният климатик е монтиран по инициатива на Районен съд – Габрово.

Към настоящия момент ръководството на Районен съд - Габрово е предприе- ло необходимите мерки и външното тяло на климати- ка е демонтирано".

Вчера униформен полицейски екип снимаше неправилно паркирали коли по бул. „Априлов“, видя и засне „100 вести“. След това ще бъдат изготвени докладни записки до началника на Районното полицейско управление в Габрово. А после идват глобите – по фиш, с акт – кой каквото е заслужил, обясниха полицаите.

Габровската полиция задържа 41-годишен мъж от Плевен, който се опитал да измами по телефона 95-годишен габровец. Сигнал за измамника подал синът на възрастния човек. Към 17:00 часа на 24 януари той съобщил в РУ „Полиция“ Габрово, че неизвестен мъж „обработва“ баща му по телефона и че го плаши с несъществуваща катастрофа.

Родените от непълнолетни и многодетни почети винаги са деца на системата "Социално подпомагане", казва пред "100 вести" Радостина Братованова, директор на ТД "Социално подпомагане".

Във водещата си статия "100 вести" публикува отговор на ЕНЕРГО-ПРО, защо се е наложило да има две сметки за ток при последния отчетен период. Натрупавне на месеци с по 31 дни давали това отклонение, е краткия вариант на позицията на дружеството.