Световни знаменитости ще омагьосват участниците и публиката на „Златна котка” 2013
Световни знаменитости ще омагьосват участниците и публиката на „Златна котка” 2013 / Дарик Габрово, архив

На 29 и 30 март в Габрово чудесата ще стават реалност. Най-вещите в занаята магове ще се вихрят на сцената на зала „Възраждане".

Световни знаменитости ще омагьосват участниците и публиката на Златна котка 2013
netinfo
Дейвид Стоун - име, чието споменаване предизвиква едновременно възторг и респект в гилдията.

Световната звезда на Close-Up магията вече тъпче куфарите и ръкавите си с авторска колекция от уникални трикове и пристига от Франция, специално за участието си в „Златна котка" 2013.

В два мастъркласа Дейвид ще сподели някои от най-строго пазените си тайни, а участието му в Гала-спектакъла със сигурност ще накара публиката да изгуби говор и картина.

 

 

 

 

 

Световни знаменитости ще омагьосват участниците и публиката на Златна котка 2013
netinfo
Следващият в листата на Големите - Хуан Тирадо, пристига директно от Великобритания.

Той е член на един от най-почитаните магични клубове (Blackpool Magician's Club) и част от екипа на FISM. Хуан работи като преводач от много езици, включително испански и гръцки. Консултант е на сценични и телевизионни магически представления.

Безспорните му професионални качества му печелят място сред членовете на престижното жури на „Златна котка" 2013. В специална лекция мистър Тирадо ще разкрие някой от любимите си трикове.

 

 

 

 

 

Световни знаменитости ще омагьосват участниците и публиката на Златна котка 2013
netinfo
С помощта на клуб "Magic Fraternity" - Турция, участие в Магичната среща ще вземе носителят на една от най-значимите награди за магия „Мерлин" - Кубилай „QB" Тунджер.

QB (Кю-Би) започва кариерата си в театъра, където се доказва като сценарист с няколко пиеси, които печелят множество награди, а също така и с неизброимите си продукции за Турския национален театър. В момента поддържа статия за театрална критика в най-големия турски вестник Hurriyet. Своите първи стъпки в областта на магията прави на 20-годишна възраст, като асистент на Lisa Menna. Учи при легендарния турски магьосник Метин Анд и само за няколко години успява да се наложи в най-големите турски телевизии със своите шоу-програми.

Техниката може да не е най-силната му част, но безспорно той е един голям артист със свой собствен стил: театрална магия. QB ще изнесе лекция за сценичното присъствие и актьорското майсторство в магията.