Спомен за Висоцки по повод неговата 75-та годишнина в Дряново
Спомен за Висоцки по повод неговата 75-та годишнина в Дряново / Община Дряново

Библиотеката при Народно читалище „Развитие-1869" - Дряново отбеляза 75-тата годишнина от рождението на Владимир Висоцки. Библиотекарят Виолета Генева и преподавателят по пиано Красимира Данкова посетиха Дневния център за възрастни хора, където презентираха бурния живот на руския бард. 

Висоцки беше представен такъв, какъвто средното поколение го познава-лирична душа, живял не по правилата и винаги търсил живота с всичките му нюанси. Той е написал повече от 600 песни, поема за деца в две части, изиграл е десетки роли, писал е романи, сценарий, участвал е в радиопиеси. И най-вече той е пример за това, как може да живее само един вътрешно свободен човек.

В своя разказ Виолета Генева подчерта, че „Висоцки винаги е пял така, че да раздира сърцата и умовете с гласа си и винаги да те кара и ти да се чувстваш свободен". В съпровод на китара, Красимира Данкова изпълни любимите на много хора песни „Мне каждый вечер зажигают свечи", „Холода", „Здесь вам не равнина", „Песенка о переселении душ" и др. Поради огромния интерес от страна на присъстващите тя добави към репертоара на Висоцки и популярните романси „Спокойно и просто" и „Гори моя звезда".