Снимките на клипа „Щастливо Габрово“ започнаха на Фестивала на уличната магия
Снимките на клипа „Щастливо Габрово“ започнаха на Фестивала на уличната магия / Момчил Цонев

Снимките на най-щастливия клип за Габрово започнаха по време на лазерното шоу "Вода и магия" на площад „Възраждане“, част от Фестивала на уличната магия. Това беше и причината габровци и гостите на града да видят надписа “Happy Gabrovo”, изписан на специалния екран във фонтаните на централния площад. Магичният фестивал и проектът за клип „Щастливо Габрово“ си подадоха ръка, а партньорството им стана възможно благодарение на Програма „Култура“ на Община Габрово.

В първите снимки на клипа „Щастливо Габрово“ участваха танцьори от Шоубалет “Магия” с ръководител Александър Белков към Народно читалище „Априлов – Палаузов 1861”.

Снимките продължиха и на следващия ден след лазерното шоу, като танцьорите от шоубалет „Магия“ привлякоха вниманието на случайните минувачи по ул. „Аврам Гачев“. Някои от тях дори се включиха в снимките, въодушевени от ритъма на песента “Happy” на Pharrell Williams, която стои в основата на световния проект “We are happy from…” („Ние сме щастливите от…“), събрал вече 1950 видеоклипове от над 150 страни.

Съвсем скоро снимките на клипа „Щастливо Габрово“ ще продължат с още танцови, спортни и театрални формации от нашия град. Затова не се учудвайте, ако видите по улиците на Габрово танцуващи хора под звуците на “Happy” на Pharrell Williams.

Проектът „Българският МанчестАРТ“ – модул „Фабрика за щастие“ се реализира от Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово.  Част от съпътстващите инициативи по проекта са фотоконкурсът „Щастливо Габрово“ и предизвикателството за най-щастливите истории от нашия град, чийто краен срок е 15 октомври. Фотографиите на най-щастливите хора и места в Габрово, както и най-щастливите истории може да изпращате на имейл адрес info@gabrovowiki.com или до Facebook страницата „Габрово – живият град“.