Снимките на клипа „Щастливо Габрово“ продължават от 9 до 11 октомври с близо 20 арт формации и спортни клубове
Снимките на клипа „Щастливо Габрово“ продължават от 9 до 11 октомври с близо 20 арт формации и спортни клубове / Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово по Програма „Култура“ на Община Габрово

Близо 20 художествени формации и спортни клубове от Габрово се включват в снимките на най-щастливия клип за Габрово, които ще се състоят от 9 до 11 октомври. Танцуващи млади и възрастни ще завладеят най-популярните места в нашия град от сутрин до вечер, превръщайки Габрово в щастлив, танцуващ град. Най-щастливият клип за Габрово ще покаже и най-атрактивните габровски музеи - АЕК „Етър“, Дом на хумора и сатирата, Национален музей на образованието, Интерактивен музей на индустрията.

Организаторите канят габровци да се присъединят към снимките. Ето и някои от най-интересните акценти в програмата, които обещават да се превърнат в артистичен градски пърформанс. На 9 октомври (четвъртък) от 13:30 ч. на площад „Възраждане“ пред Община Габрово децата от Школата по приложни изкуства на Ива Пенчева и момичетата от шоу балет „Магия“ ще изпишат надписа “Happy Gabrovo” („Щастливо Габрово“). Също на 9 октомври от 20 часа пред Националната Априловска гимназия габровци могат да потанцуват и да се позабавляват заедно с Шоу-балет „Магия“, групата по зумба танци на спортен клуб „Троя“, клуб „Веселие“ и още няколко формации, които организаторите запазват в тайна само за най-запалените да се включат в снимките на клипа „Щастливо Габрово“.

На 10 октомври (петък) от 11 часа снимките се пренасят в АЕК „Етър“, където посетителите на музея на открито ще могат да се насладят на фолклорни и модерни танци по уличките на комплекса.

На 11 октомври (събота) след 16 часа ще бъде финалният пърформанс от снимките на клипа „Щастливо Габрово“. Мястото на срещата е прословутата Градинка с мечето. Очаква се специално за снимките на клипа и за щастливото настроение на габровци при Мечето да се съберат множество танцови, театрални и спортни формации от нашия град.

Затова не се учудвайте, ако видите по улиците на Габрово танцуващи хора под звуците на песента “Happy” на Pharrell Williams, споделят организаторите. И не се притеснявайте, а се включете, независимо на каква възраст сте и с какво се занимавате – щастливо Габрово търси млади, възрастни, пенсионери, родители с малки деца, колоездачи, пешеходци, хора на изкуството, работници, всички щастливи габровци.

Проектът „Българският МанчестАРТ“ – модул „Фабрика за щастие“ се реализира от Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово по Програма „Култура“ на Община Габрово.  Проектът се случва с подкрепата на Общински пътнически транспорт – Габрово и хотел „Балкана“.