Сираков: „Целта на действията на всички трябва да бъде Севлиево да има вода
Сираков: „Целта на действията на всички трябва да бъде Севлиево да има вода / Областен управител-Габрово

„Трябва да има диалог между всички страни, за да се разреши един проблем", това е казал Областният управител на срещата си с представители на Инициативен комитет от Севлиево.

Повод за срещата е гражданска подписка за изграждане на язовир за питейно-битово водоснабдяване на Севлиево, която му е връчена. Заедно с членове на комитета той разговарял близо час за ситуацията, пред която са изправени севлиевци.

Николай Сираков обяснил, че проблема е от години, но „ние трябва да мислим какво можем да направим сега в условията, които имаме в момента".

Той е категоричен, че целта на действията на всички трябва да бъде Севлиево да има вода. И преди да се пристъпи към изграждане на едно ново и скъпо съоръжение, каквото е язовирът, трябва да се направи всичко възможно за подобряване на вътрешната мрежа и магистралния водопровод. В противен случай загубите на вода ще продължат да бъдат близо 80%, а освен това ще има и нови експлоатационни разходи, които всички ще трябва да плащат.

Община Севлиево вече е предприела спешни мерки като е внесла в МРРБ пет проекта, с реализирането на които ще се реши проблема, макар и не напълно. - каза още областният управител и допълни, че едва след това може да се преценява има ли нужда от изграждането на язовир, за който са събрани тези 10 000 подписа.

По време на разговора Сираков поясни и какви ще са следващите стъпки след взетото Решение за присъединяване на община Севлиево към Асоциацията по ВиК, както и отговори на въпрос, касаещ работещите в дружеството „Бяла" ЕООД.