Син уби баща си и го зазида в мазата
Син уби баща си и го зазида в мазата / Дарик Габрово
Син уби баща си и го зазида в мазата
31408
Син уби баща си и го зазида в мазата
  • Син уби баща си и го зазида в мазата

31 годишен габровец убил баща си, след което зазидал трупа в мазата на кооперацията, в която живеели, разкриха габровски криминалисти. Убийството е разкрито четири месеца след извършването му.

63-годишният Васил Ботев е  обявен от сина си за издирване на 20 март тази година. Версията  му била, че бащата е в неизвестност от седмица по-рано. Полицията  започнала работа в няколко посоки - самоубийство, нещастен случай на неизвестно място, престъпление и отцеубийство. По-късно е установено, че телефонът на изчезналия е ползван от сина му, което наклонява везните в полза на последната теория. При разкриване на престъплението е използван детектор на лъжата. Синът  направил пълни самопризнания.

Син уби баща си и го зазида в мазата
netinfo

 На 12 март двамата с баща си се скарали заради делба на имот и по време на скандала той го убил с твърд предмет. В продължение на два дни през нощта бъркал бетон и изграждал саркофаг в котелното помещение. С камъни, арматура, бетон и цимент той подготвил мястото и зазидал трупа на баща си, увит в найлонови торби. След четири часа вчера служители на гражданска защита са успели да разбият саркофага и извадят тялото, което е в напреднал стадий на разложение. Синът не е женен, имал криминални прояви като непълнолетен, описван е от съседите като тихо и добро момче. Няма постоянна работа, но се занимава със строителство. Преди няколко години сестра му се самозапалила в село край Раднево и починала. Имало е съмнения, че се касае за убийство. Задържан е за 72 часа като предстои да се гледа искане за постоянно задържане.