Ще има повишение на такси за административни услуги
Ще има повишение на такси за административни услуги / netinfo

Ще има повишение в рамера на някои такси за административни услуги, каза на редовния си брифинг днес кметът на Габрово Томислав Дончев. Това според него се налага, за да може да се генерира някакъв ресурс, което ще доведе до предоставяне на по- качествена услуга.

Ще има промяна на сумата за сметосъбиране и сметоизвозване, за да може да се осигури по- редовно сметосъбиране и закупуването на нови съдове за смет.

“Намерението ми по отношение на данъците е по- скоро да няма движение. Отговорно мога да заявя, че Габрово по отношение на местните данъци и такси е един от градовете с най- ниски ставки. Някои от таксите за технически и административни услуги в Габрово са 1000 пъти по- ниски от тези в други Общини. Например разрешителното за строеж тук струва 20 лв, докато в Сливен за същата услуга се заплаща 20 хил. лв.”, каза още кметът.

Инициативата за доближаване на данъчните оценки по- близо до пазарните реалности като цяло е крачка в правилната посока, смята той. Според него данъчната оценка може да се увеличи с 50 %, но пък границите, в които се движи промилът стават по- тесни.