Шофьорите да не тръгват на път без задължителната зимна подготовка
Шофьорите да не тръгват на път без задължителната зимна подготовка / DarikNews.bg, архив

От Агенция „Пътна инфраструктура" призовават шофьорите да не тръгват на път без задължителната зимна подготовка. За опазването на личната безопасност и тази на тази на другите участници в движението, изключително важно е шофьорите да не предприемат пътувания без зимни гуми, с неизправни акумулатори или без течност за чистачки и в охладителната система на автомобила с добавки против замръзване.

Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за движение при зимни условия затруднява достъпа на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

В прохода Шипка дебелината на снежната покривка - 15 см. Забранено е движението на МПС, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона от категория N3, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета с технически допустима максимална маса над 10 тона от категория О4. Срокът на забравана е до 31.03.2017 г.

Пътят за Узана е проходим при зимни условия. Височината на снежната покривка там е 15 см. Температурата на въздуха е минус 8°С. Пътните настилки в участъците Габрово-Трявна, Габрово-Севлиево, Габрово-Дряново, както и за Люляци са почистени и проходими при зимни условия.

„Благоустрояване" ЕООД почиства градската част с цялата налична техника - 23 машини. Общинската пътна мрежа се почиства и опесъчава.

Общински пътнически транспорт покрива всички вътрешните градски и междуградски линии.

Хлебозавод „Габрово" и ВиК - Габрово изпълняват нормално своите задължения.

От „Топлофикация -Габрово" ЕАД декларират, че топлоподаването е нормално.

На телефоните на Общинския съвет по сигурност няма получени сигнали за бедстващи хора на територията на община Габрово.

Днес над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време, с повече облаци в крайните югоизточни райони. По-късно след обяд от северозапад облачността отново ще се увеличи. Вятърът ще е предимно умерен: в западната половина от страната - от северозапад, а в източната - от север, но по-късно през деня ще отслабва. Минималните температури ще са между минус 9° и минус 4°, а максималните - между минус 2° и 3°.