Седмица на кариерното развитие в Севлиево, Дряново и Трявна
Седмица на кариерното развитие в Севлиево, Дряново и Трявна / Областен управител Габрово

Областният управител Невена Петкова обсъди с членовете на Управителния съвет на Бизнес сдружение „Севлиево 21 век“ провеждането на Седмицата на кариерно ориентиране „Дойдох. Видях, Избрах!“ и в Севлиево.

Невена Петкова представи целта на инициативата, която ще обхване всички общини от региона. Тя сподели как е преминала в Габрово и какви са впечатленията на участниците в нея. Петкова е категорична, че интересът към различните професии трябва да се провокира по атрактивен  начин у децата.

Ограмотяват възрастни хора от малцинствата

„Пред нас е дълъг и сложен процес, в който всички ние – представители на бизнеса, институциите, учители и родители, имаме своя роля. Една от задачите ни, смятам, е да разкрием потенциала, който притежава нашата област“ – каза още областният управител по време на срещата си с представителите на бизнеса.

Те приветстваха усилията, които се полагат в това направление и заявиха своята подкрепа за инициативата. Пред Петкова те споделиха още, че освен за задържане на младите хора в региона трябва да се работи и върху това да се привличат такива от други населени места, както и да се обърне внимание в този процес на родителите и диалога с тях.

Седмицата на кариерно ориентиране ще се проведе в община Севлиево в периода 12 – 16 февруари, а след това ще бъде реализирана и в общините Дряново и Трявна.