Европейският парламент
Европейският парламент / БГНЕС, архив
Членовете на Европейския парламент от Комисията по култура и образование г-н Богдан Анджей Здройевски (ЕНП, Полша), г-н Богдан Брунон Вента (ЕНП, Полша), г-жа Сабине Ферхайен (ЕНП, Германия), г-н Момчил Неков (С&Д, България) и г-н Светослав Малинов (ЕНП, България) са на официално посещение в България и ще посетят региона на Велико Търново и Габрово на 19 и 20 септември.

Работната им програмата включва среща с кмета на Велико Търново инж. Даниел Панов, среща-дискусия с ректора и представители на великотърновския университет, среща-дискусия с представители на професионалните училища. Културната програма включва посещение на „Етъра“ и среща с кмета на Габрово г-жа Таня Христова, посещение на историческия център на Велико Търново и светлинното шоу на крепостта „Царевец“.

Целта на работното посещение е да бъде направена равносметка на програмата „Еразъм“ и да се очертаят бъдещите ѝ промени, да се обсъди предстоящата реформа на Европейската младежка стратегия и по-доброто включване на културата в Многогодишната финансова рамка на ЕС след 2020 г., както и в новия Работен план за култура 2019 – 2022 г.