Седем от осемте четвъртфиналисти в турнира по минифутбол вече са известни
Седем от осемте четвъртфиналисти в турнира по минифутбол вече са известни / Дарик Габрово, архив

Известни са вече седем от осемте отбора, които ще участват в четвъртфиналната фаза на XXI турнир по минифутбол за купата на Община Габрово. Вчера приключи битката в още две от предварителните групи и голяма част от неизвестните паднаха.

В група III два отбора приключиха надпреварата с по 7 точки - „Барса" (Севлиево) и „Сантос". Първото място зае тимът от Севлиево, с по-добра голова разлика от „Сантос". В двубоя по между им двата тима направиха зрелищно равенство 3:3, след което записаха по две победи. „Сантос"  надигра с 1:0 „Чардафон 1919" и с 4:1 „Валентин Петров", докато отборът на „Барса" доста по-убедителен - 4:2 срещу „Чардафон 1919" и 8:0 в мача с „Валентин Петров".  И двата състава обаче продължават напред, севлиевци - като победители в групата, а „Сантос" - като един от най-добрите втори отбори.

В група IV шампионът за 2011-та и 2012-та - "Титан гард", очаквано не срещна проблеми и окупира първото място. Селекцията на Бисер Тотев победи със 7:1 севлиевския „Късмет", с 6:3 „Климат" и с 4:1 „Йънг старс" (Троян). Симпатичният отбор от Троян зае второто място в групата, с актив от 6 точки, след като надигра с 3:2 „Късмет" и с 4:1 „Климат".  По-малката головата разлика (8:7), обаче няма да позволи на „младите звезди" да продължат напред.

Днес ще се изиграят последните два мача в група V, която е единствената с пет отбора. Там с пълен актив от 3 победи и сигурен първенец е съставът на „Тико Такси", а за второто място, което дава право на участие в четвъртфиналите, ще се борят „АББ Авангард", „Металолеене" и „Орловец".

Ето и седемте отбора, които вече си осигуриха участие на четвъртфиналите:

Победители в групите - „Шести участък", „Стеф - Еверест", „Барса", „Титан гард", „Тико Такси"

Двата най-добри втори от групите с по 4 отбора - „ВАС Етъра", „Сантос"