/ sport-gabrovo.com

Ръководството на ръгби клуб „Янтра“ продължава да работи на пълни обороти за популяризирането на този атрактивен спорт сред децата. Поредната инициатива организирана от клуба по повод 45-тата годишнина на ръгби спорта в Габрово беше турнирът „Овална топка“.

Проявата за момчета и момичета от основните класове на габровските училища се проведе на терена с изкуствена трева в спортен комплекс „Христо Ботев“ с личното съдействие на господин Любо Ялъмов и фирма „Брама“.

Участие взеха шест детски смесени отбора (съставени от момчета и момичета) от габровските училища. В група „А“ играха ОУ „Ран Босилек“, ОУ „Иван Вазов“ и СУ „Отец Паисий“-2, а в група „Б“ мериха сили СУ „Отец Паисий“-1, ОУ „Иван Вазов“ и ПМГ „Академик Иван Гюзелев“.

До финала стигнаха тимовете на Шесто и Четвърто. Съставът на ОУ „Иван Вазов“ записа победи с 30:0 над СУ „Отец Паисий“-2 и 15:0 над ОУ „Ран Босилек“. Децата от Четвърто пък направиха нулево реми с тима на ПМГ, а в двубоя с СУ „Отец Паисий“-1 се наложиха с 25:0.

В спора за първото място воденият от Радослав Димов състав на Шесто показа по-добри умения с овалната топка и се наложи с 15:5.

В този детски ръгби празник обаче класирането остана на заден план и всички бяха победители. Домакините от РК „Янтра“ бяха осигурили купи и за шестте отбора. 

Всички деца бяха зарадвани с медали, тениски сокчета и сладки.

Източник: sport-gabrovo.com