Ремонт за 370 000 лева на електроразпределителната мрежа в община Севлиево
Ремонт за 370 000 лева на електроразпределителната мрежа в община Севлиево / Община Севлиево

Е.ОН България Мрежи стартира мащабен проект за ремонт на електроразпределителната мрежа на територията на община Севлиево през месец юни. Компанията влага 370 ооо лева в обновяване на 6 въздушни електропровода, монтиране на 48 нови стълба и 26 километра проводници.

Също така е предвидено да се монтират разединители за средно напрежение, чрез които електропроводът се разделя на секции. По този начин се минимизира броя на засегнатите клиенти при извършване на планирани ремонти по съоръженията или при възникване на повреди вследствие на тежки метеорологични условия. Ремонтните дейности ще приключат през месец август.

Инвестицията ще подобри качеството и сигурността на електрозахранването на близо 10 000 клиенти в 43 населени места в община Севлиево. Реконструкцията на електроразпределителната мрежа в община Севлиево е вторият мащабен проект, който компанията предприе тази година на територията на област Габрово.

През изминалата седмица стартира проект за рехабилитация на мрежата в общините Габрово и Трявна. „Работим паралелно по двата проекта, за да стабилизираме електроразпределителната мрежа в района, която претърпя сериозни щети по време на тежката зима. С инвестициите и подобренията, които правим, тя ще бъде значително по-устойчива на неблагоприятни климатични условия”, отбеляза инж. Пенчо Минчев, Управител на Разпределителен обслужващ център Габрово и Горна Оряховица.