/ iStock/Getty Images
Девет души са починали
Рекорден брой случаи на коронавирус в област Габрово за три дни. За периода от 6 до 8 ноември заразените са 159. Девет души са починали, съобщиха от РЗИ.

Ресторантьори на протест в Габрово (ВИДЕО)

Най-много заразени има в Габрово - 79,
в Севлиево са 63-ма, в Трявна са 14, а в Дряново са трима. Хоспитализираните с вирусна пневмония са 35; 119 души са с грипоподобни симптоми и се лекуват у дома, петима нямат симптоми.

Лицата, които са били в контакт със заразените, имат предписания за 10-дневна карантина. Деветимата починали са на възраст между 62 и 81 години - три жени и двама мъже са от Севлиево, две жени и мъж са от Габрово, един мъж е от Трявна.

По-строги противоепидемични мерки влизат в сила от утре в Габровска област

Досега най-много потвърдени случаи на коронавирусна инфекция - 134, имаше през периода 30 октомври - 1 ноември. От общината съобщиха, че кризисната социална кухня в Габрово продължава да работи. Общият брой на хората, които са ползвали услугата до края на октомври, е 149.

Общината продължава и с доставката на хранителни продукти и медикаменти по домовете с пари на потребителите. Услугата най-често ползват възрастните хора и поставените под карантина, които досега са били 500 души.
БТА