Разкъсана облачност
Разкъсана облачност / Дарик Габрово, архив

Ще има разкъсана облачност, временно и до слънчево. Краткотрайни превалявания са възможни утре преди обяд в североизточните-, а следобед - на отделни места в планинските райони. Ще духа слаб до умерен западен вятър. Максималните температури ще са между 20 и 25 градуса, в София - около 20 градуса. Привечер и през нощта срещу неделя от запад ще започне ново увеличение на облачността, ще завали дъжд.

Атмосферното налягане ще се понижава. Над планините облачността ще е разкъсана, в часовете след обяд - предимно значителна. На отделни места ще превали краткотрайно. Ще духа умерен и силен, предимно западен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 13 градуса, на 2000 метра - около 6 градуса.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност, по-значителна до ранния следобед. На отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа до умерен западен вятър. Максималните температури ще са между 18 и 22 градуса. Температурата на морската вода е 8-10 градуса, а вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.