Разкъсана облачност
Разкъсана облачност / Дарик Габрово, архив

Днес облачността над страната ще е разкъсана, по- значителна след обяд над северните райони, сочи прогнозата на НИМХ-БАН. Вятърът ще е слаб от югозапад, но по-късно през деня ще се ориентира от запад, северозапад и ще се усили, в Дунавската равнина до умерен. Температурите ще се повишат. Минималните ще са между минус 5 и 0 градуса, максималните между 4 и 9 градуса.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността, по- значителни над северните райони. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максимални температури 7 - 9 градуса. Температурата на морската вода е 6 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, значителни по билото на Стара планина. Ще духа умерен и силен вятър от запад - северозапад. Максимални температури на 1200 метра около 3 градуса, на 2000 метра около минус 4 градуса.

Атмосферното налягане ще се понижава и ще е малко по- ниско от средното за месеца.

През следващите два дни ще има променлива, често значителна облачност, на отделни места е възможно да превали слаб сняг. В събота вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили до умерен и с него в страната ще нахлува студен въздух. В неделя ще остане ветровито. Минималните температури ще са между минус 10 и минус 5 градуса, а максималните между минус 2 и 3 градуса.