Разкъсана облачност
Разкъсана облачност / Дарик Габрово, архив

Времето ще е с разкъсана облачност, значителна над Дунавската равнина и Източна България, където на места ще има и слаби превалявания, съобщават от НИМХ - БАН. До края на деня вятърът и в най-източните райони ще стане западен, чувствително отслабнал. Ще настъпи слабо понижение на максималните температури, оставайки топло за началото на декември - те ще са между 10 и 15 градуса, в най-южните и източни райони - до 17 градуса.

По Черноморието облачността ще е по-често значителна. На места ще превали. По-значителни валежи се очакват по южното крайбрежие. Вятърът ще е умерен от югозапад, към края на деня ще отслабне и ще стане западен. Максималните температури ще са до 14 - 16 градуса. Вълнението на морето ще е до умерено - 2 - 4 бала.

Над планините ще настъпи временно подобрение на времето. Вятърът ще отслабне. Ще е от югозапад, вече умерен, само над Източна Стара планина - все още силен. Облачността по-често ще е разкъсана, на отделни места краткотрайно ще превали. Дневната температура на 1 200 м н.в. ще бъде около 8 градуса, на 2 000 м - около 3.