Работна среща на читалищата от областта
Работна среща на читалищата от областта / Дарик Габрово, архив

 

Работна среща на читалищата от областта ще се проведе днес от 10 часа в ритуалната зала на Община Габрово, съобщи за Дарик Божидара Георгиева от Регионалния експертно- консултантски и информационен център "Читалища"- Габрово. Гости на събитието ще бъдат зам. областният управител Пламен Недков и експертът от отдел "Образование и култура" към Областната администрация Васил Папазов.

Ще присъстват директорите на регионалната библиотека "Априлов- Палаузов"- Савина Цонева, на Дома на хумора и сатирата- Татяна Цанкова, както и на Архитектурно- етнографския комплекс "Етър"- Ангел Гоев. На срещата ще бъде отчетена изминалата 2010 година и по- важните събития и прояви.

"Ще поставим специален акцент върху партньорството между местната власт, културните институции, РЕКИЦ и читалищата от областта", каза Божидара Георгиева.

Предвидено е да бъде показана презентация със снимки на по- важните съвместни мероприятия. В работната среща ще вземат участие всички председатели и секретари на читалищата от областта.