Приемат документи за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми от Габрово
Приемат документи за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми от Габрово / Дарик Габрово, архив

Започна приемът на документи за подпомагане на двойки, живеещи на семейни начала и семейства с репродуктивни проблеми от Габрово. Документи могат да се подават в деловодството на Общината до 30 септември. Предвиденият общ финансов ресурс е 15 000 лв., като една двойка може да бъде подпомогната със сумата до 1000 лв. Получените заявления ще се вписват в дневник по реда на постъпването им. След крайния срок за прием комисия, чийто председател е специалист акушер-гинеколог, ще разгледа постъпилите документи.

Според кмета на Габрово Таня Христова ще се обсъди възможността комисията да заседава поне един път и преди 30-ти септември. Освен това вероятно ще бъде направено предложение за увеличение на предвидения от Община Габровофинансов ресурс за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми. Средствата, които се отпускат, са за предварителни изследвания и подготовка за процедура ин витро, уточняват от общинската администрация.

Приет от местния парламент Правилник за финансово подпомагане на семейства и лица, живеещи на семейни начала с репродуктивни проблеми на територията на община Габрово определя реда, условията и процедурата за финансова помощ със средства, предвидени в бюджета на Община Габрово. Правилникът и необходимите документи могат да бъдат открити на интернет страницата на Община Габрово.