Пресичайте железопътната линия само на определените за това места, призоваха от Община Трявна
Пресичайте железопътната линия само на определените за това места, призоваха от Община Трявна / netinfo
От Община Трявна и от ръководството на ж.п. секция Горна Оряховица призоваха жителите и гостите на населеното място да пресичат линиите на железницата на регламентираните за това места.
Повод за това са зачестили инциденти, свързани с граждани преминаващи през участъци, където няма пряко наблюдение и съответната сигнализация.
В съобщение, разпространено на официалния сайт на Община Трявна, се казва:
"Преминаването на пътни превозни средства, пешеходци и животни през ж.п. линията и железопътната инфраструктура извън определените за това места е нарушение съгласно чл.35, ал.1 от Наредба № 58 за правилата за техническа експлоатация, движението на влаковете и сигнализацията в железопътния транспорт и се санкционира по Закона за железопътния транспорт.
С цел предотвратяване на инциденти и осигуряване сигурността на влаковете и возилата, преминаването през железопътната инфраструктура да се осъществява на регламентираните и съществуващи за това места, подлези, прелези, надлези.
Всяко изключение на това правило е за собствен риск на преминаващите граждани и ръководството на НК „ЖИ" и Община Трявна не носят отговорност за това".